Marieke Stegenga: schrijver met hart voor de zorg

Als freelance schrijver verhelder ik, namens organisaties als ziekenhuizen, farmaceuten en gezondheidsfondsen, ingewikkelde taal van artsen en onderzoekers.

Zo worden ziektes en aandoeningen begrijpelijk voor patiënten en hun naasten. Ook schrijf ik verhalen over de zorg die deze geweldig interessante sector verdiend in het zonnetje zet. Bij het Rode Kruis geef ik als verslaggever hedendaagse helden een stem. Zodat hun verhalen gehoord worden. En doorverteld. En nooit vergeten.

Ik zorg voor de juiste content

Van een interview met een professor tot een voorleesboek voor kinderen met brandwonden… Van artikelen over (chronische) ziektes tot een lekker leesbaar rapport over verandermanagement in de zorg… Van blogs namens zorgprofessionals tot webteksten over gezondheid en zorggerelateerde onderwerpen; wat er ook aan patiënten, artsen, cliënten, (potentiële) klanten of heel Nederland verteld moet worden, ik zorg ervoor dat de lezer het begrijpt en de inhoud raakt.

Voor organisaties in de zorg ben ik graag van toepassing als:

schrijver • journalist • blogger • redacteur • interviewer • contentmaker • storyteller • verslaggever • ghostwriter • trainer